Raamat

Alates 1977. aastast olen püüdnud koostada kelneri – baarmeni konspektraamatuid, et abistada teenindavat personali. Loodan, et see raamat aitab baaripersonali igapäevatöös ja ka neid inimesi koduses, kes soovivad valmistada oma külalistele rõõmu, häid maitsmiskogemusi ja rahulolu, valmistades ühe toreda kokteili või segujoogi. Raamat ei sisalda ainult kokteiliretseptuure, vaid on õppekirjandus, kuidas oma tööd organiseerida baarileti taga, annab ülevaate kokteili- ja joogimaailmast, õpetab kokteilide valmistamise tehnilist poolt.

raamat

Kõiki segujooke ei saa me nimetada kokteilideks. Segujookide klassi kõrgema tipu moodustavad klassikalised kokteilid. Selle raamatu eesmärgiks on avada uks kokteilimaailma saladustesse, otsida ja leida endale meelepäraseid maitseid ning kokteile õigesti valmistada. Kokteilide valmistamine ei ole raske, vaja on vaid õigeid töövahendeid, klaase ja kvaliteetseid jooke. Läbi aastate olen Piccolo Koolituse õppeklassis õpetanud noori baariõpilasi valmistama kokteile väga kvaliteetsete alkohoolsete jookidega. Seepärast on minu tänu ära teeninud Tridens AS, Altia Eesti AS, Pernod Ricard Estonia OÜ, kes on spondeerinud oma toodetega õpperuumi joogiriiuleid ja aidanud ka seda raamatut kirjastada. Tänan oma häid koostööpartnereid Prike AS, Valior AS ja Farwell AS, kelle toodete baasil on lust kokteile valmistada.
Kõik raamatus avaldatud kokteilipildid on pigem askeetlikud. Eesmärgiks on näidata kokteili naturaalset välimust ilustavate garneeringuteta, mis on erinev võistlustel nähtust.
Raamat on mõeldud nii asjaarmastajatele kui ka professionaalidele, samuti teenindajaid koolitavatele õppeasutustele.
Soovitan kõigil proovida kokteili „Malekuningas” ja te saate lummava maitseelamuse, kui hea võib olla üks kokteil – Segujookide Kuningas, mille baasil tekivad imelised inspiratsioonid!
Urmas Otspere

raamat2