Baarmen-Kelner

ÕPPEKAVA

Koolitaja
Piccolo Koolituse OÜ
Reg. nr. 10103847
Mustamäe tee 185-55 Tallinn 12912 ( juriidiline )
Tulika 15/17  Tulika Ärimaja ( õppeklass )
Koolituslitsents 6431 HTM/majandustegevuseteatis 149078
Tel/fax 6528537 ; 50 66360
Urmas Otspere
A/a 10022077164002 Eesti Ühispank

Kursuse nimetus
Baarmen – kelner algintensiivkursus

Koolituse eesmärk
Anda osalejatele tööalaseid teadmisi, piisavaid oskusi erinevatekokteilide – segujookide valmistamiseks, töö organiseerimiseks erinevat tüüpi toitlustusettevõtetes..
Anda osalejatele tööalaseid teadmisi, piisavaid oskusi erinevate serveerimissüsteemide rakendamisteks, töö organiseerimiseks erinevat tüüpi toitlustusettevõtetes.

Koolituse sihtgrupp
Vastuvõtu tingimusi ei ole. Koolitataval peab olema soov antud eriala omandada.

Koolituse kestvus
30 teooriatundi
30 praktikatundi
60 kokku
seega 10 õppepäeva (arvestatuna 6-tunniste õppepäevadena)

Grupi suurus max 12 õppurit

Õppekeel eesti

Koolitajate kvalifikatsioon
Koolitajal ( Urmas Otspere ) on 38 aastane koolitaja kogemus:
1979 – 1986 (Juhkentali) 15. Tehnikakooli kelnerite koolitaja
1993 – Piccolo Koolituse OÜ asutaja, direktor – õppejõud

Väga paljud Eesti parimad ettekandjad – kelnerid on lõpetanud Urmas Otspere
koolituse.
Eesti Vabariigi kõige tunnustatum baarmenite – kelnerite koolitusfirma.
Baarmeni õpilasi õpetatakse I. B. A. ( International Bartenders Association ) poolt välja antud programmide järgi. Meie koolitusprogramm ühtib ülemaailmselt tuntud John Whyte koolitusprogrammiga.
Urmas Otspere on suure ( valminud oktoober 2003 ) baarmenite õpperaamatu ” Joogiraamat – särav kuld klaasis ” ja uuendatud kokteiliraamatu ” Kokteil – segujookide Kuningas ”  ( 2010 )autor-koostaja
Piccolo Koolituse lõpetaja ( 22. märtsi2005 grupis) Krista Meri tuli 24. novembril 2007 Taiwanis toimunud I.B.A. kokteilide maailmameistrivõistlusel v õ i t j a k s !!!
Koolituse õppemateriaalne baas
Kogu koolitus viiakse läbi Piccolo õppeklassis, kus on kõik vajalik olemas kokteilide – segujookide ja laua katmise õpetamiseks.

Kasutatav õppevarustus
Tänapäevane baarmeni töövahendid, kvaliteetsed alkohoolsed joogid ja lisandid, serviis, klaasid. Teooriatundides kasutatakse grafoprojektorit, koolitaja poolt antakse kirjalikke õppematerjale.

Koolituse lõpetamine
Tunnistuse saavad osalejad, kes täidavad järgmisi nõudmisi:

  • 90% osalus
  • läbivad kirjaliku eksami (vähemalt 75% õigeid vastuseid testiküsimuste üldarvust)
  • osalevad kõigis tegevuses
  • sooritavad praktilise eksami

Praktiline väljaõpe

Praktika ja teooria vahekord 50% – 50%; praktika viiakse läbi õppeklassis.

Õppeprogramm, ajajaotus

Baarmenid

Teooria (15 tundi)

  • baarmeni ametijuhend
  • baaris kasutatav serviis, töövahendid, klaasid
  • kokteilide rühmitused
  • alkohoolsed joogid

Praktika (15 tundi)

  • töö segamisklaasi ja šeikeriga
  • klassikaliste kokteilide valmistamine
  • rahvusvaheliselt tuntud segujookide valmistamine

Kelnerid

Teooria (15 tundi)

  • serviisi otstarve, laudlinad, salvrätid, varustus
  • serveerimissüsteemid
  • väljamüügitehnika

Praktika (15 tundi)

  • lauakatmise ABC
  • teenindamise erivormid
  • veinipudelite avamine

Teooriaeksam 6 tundi

Kokku 60 tundi