Kelner

ÕPPEKAVA

Koolitaja

Piccolo Koolituse OÜ

Reg. nr. 10103847

Mustamäe tee 185-55 Tallinn  12912 ( juriidiline )

Tulika 15/17 Tulika Ärimaja ( õppeklass )

Koolituslitsents  6431  HTM/majandustegevuseteatis 149078

Tel/fax  6528537 ; 50 66360

Urmas Otspere

A/a  10022077164002  SEB
Kursuse nimetus
Ettekandjate – kelnerite algintensiivkursus
Koolituse eesmärk
Anda osalejatele tööalaseid teadmisi, piisavaid oskusi erinevate serveerimissüsteemide rakendamisteks, banketilaua teenindamiseks, töö organiseerimiseks erinevat tüüpi toitlustusettevõtetes. Anda osalejatele informatsiooni rahvusvahelisel turul saadaolevatest alkoholidest, veinidest.

Koolituse sihtgrupp
Vastuvõtu tingimusi ei ole. Koolitataval peab olema soov antud eriala omandada.

Koolituse kestvus
30                teooriatundi

30                praktikatundi

60                kokku

seega   10        õppepäevi ( arvestatuna 6-tunniste õppepäevadena )

Grupi suurus       6 minimaalselt                     12 maksimaalselt

Õppekeel       eesti

Koolitajate kvalifikatsioon
Koolitajal ( Urmas Otspere ) on 38 aastane koolitaja kogemus:  1979 – 1986  (Juhkentali)  15. Tehnikakooli kelnerite koolitaja; 1993 –    Piccolo Koolituse OÜ asutaja, direktor – õppejõud

Paljud Eesti parimad ettekandjad – kelnerid on lõpetanud Otspere koolituse.

Aasta parima kelneri tiitli on saanud aastatel 1995 – 2004 üheksa  Piccolo lõpetajat ( võistlusi toimunud 10).

Suure mahuka baarmenite õpperaamatu “Joogiraamat – särav kuld klaasis “ ja uuendatud kokteiliraamatu “ Kokteil – segujookide Kuningas “ autor – koostaja.

Kontaktid tööandjatega
Koolitust on tellinud kõik Eesti populaarsemad ööklubid, suurhotellid  ,Läänemaa , Pärnumaa, Järvamaa, Põlvamaa , Valgamaa , Harjumaa Töötukassad ; Rakvere Ametikool,  Tallink jne. rääkimata pubidest, väiksematest restoranidest.  Praktika – teooria toimub kõik õppeklassis.

Koolituse õppemateriaalne baas
Kogu koolitus viiakse läbi Piccolo õppeklassis, kus on kõik vajalik olemas lauakatmise ja kokteilide – segujookide õpetamiseks.

Kasutatav õppevarustus
Tänapäevane serviis ja baarmeni töövahendid, kvaliteetsed alkohoolsed joogid ja lisandid. Teooriatundides kasutatakse grafoprojektorit, õppefilmide videod, koolitaja poolt antakse kirjalikke õppematerjale.

Kvalifikatsiooni võimalused
Põhitegevus on algtaseme koolitus. Ainult algtaseme lõpetanutele on võimalus osaleda kesktaseme ja kõrgtaseme koolitustel.

Koolituse lõpetamine
Tunnistuse saavad osalejad, kes täidavad järgmisi nõudmisi:

  • 90% osalus
  • läbivad kirjaliku eksami ( vähemalt 75 % õigeid vastusi testiküsimuste üldarvust )
  • osalevad kõigis tegevuses
  • sooritavad praktilise eksam

Praktiline väljaõpe
Praktika ja teooria vahekord 50 % – 50 %; praktika viiakse läbi õppeklassis.

Õppeprogramm, ajajaotus

Teooria

  • teenindamise eriala hierarhia, sissejuhatus   1 tund
  • serviisi otstarve, laudlinad, salvrätid, varustus         1 tund
  • mise en place – ettevalmistav töö kelnerite tagaruumis ja saalis  1 tund
  • menüü otstarve, disain                                           1 tund
  • serveerimissüsteemid                                             3 tundi
  • banketid ja vastuvõtud                                          3 tundi
  • temaatilised lauad                                                  3 tundi
  • väljamüügitehnika                                                  2 tundi
  • alkohoolsed joogid – valm. tehnoloogia, jookide

söökide kokku sobivus                             9 tundi

  • testide lahendamine, praktiline eksam                     6 tund

Praktika

  • lauakatmise ABC, teenindamise erivormid, veinipudelite

avamine, teenindamine vaagnalt, banketilaua teenindamine,

6-käigulise piduliku banketiteenindus               30 tundi

 

Kokku tunde     60 tundi